Това щеше да бъде само един обикновен домашен хляб, но малко преди да започна да го оформям видях селския хляб на Теди Титова, който беше направила с подправки и реших да опитам и аз. Получи се наистина невероятно.
Благодаря Теди за идеята!!!
за тестото:
500 мл. топла вода
30 гр. прясна мая
2 с.л. захар
1 с.л. сок от лимон
3 с.л. зехтин
1 с.л. сол
около килограм брашно
разтопено масло за намазване
червен пипер (сладък)
червен пипер (лют)
чесън на прах
ронена чубрица
сирене
Маята се размива във водата заедно със захарта и малко брашно. След като шупне се замесва тесто заедно с останалите продукти.
Вече втасалото тесто се разделя на три части. Всяка се разточва, намазва се с разтопено масло, наръсва се с подправки, завива се на руло чиито краища се подгъват надолу и се оставя отново да втаса за около 20 мин.
Пече се на 170 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар