неделя, 19 януари 2014 г.

МИТ С КРЕНВОРШ




3 яйца
1 кубче мая (25 гр.)
300 мл прясно мляко
50 мл. зехтин
1 с.л. захар
1 с.л сол
около килограм брашно
маково семе, сусам

кренвирши (бекон, кашкавал)

Замесва се меко тесто. оставя се да втаса. Разделя се на малки части. Всяка се разточва на не много тънка кора, нарязва се на ленти,които се навиват около кребвирша.
За разнообразие може да се направят с плънка от кашкавал и бекон. Втасват още 15 мин, намазват се с жълтък, разбит с лъжичка зехтин , поръсват се с маково семе или сусам и се пекат на 170 градуса.


























2 коментара:

  1. вкуснии, а тая бялата джаджа - искам и аз такава, страхотни са Линка, както винаги, поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти мила, а бялата джаджа я имам от години дори не помня от къде съм ги копувала. Те са комплект от три големини, но много рядко ги ползвам. Погледни в този сайт ако не ги намираш в магазините за домашни потреби http://chefs-heaven.com/1/68/2406.html. Целувки

    ОтговорИзтриване