вторник, 21 януари 2014 г.

ВИНЕН КЕБАП ВЪРХУ ОРИЗ



600 свинско месо
2 глави кромид лук
3 големи моркова
3 дафинови листа
черен пипер на зърна
1 чаша вино
доматен сок
1 с.л. червен пипер
1 с.л. брашно
1 чаша ориз

Месото се почиства и нарязва на кубчета. Запържва се в малко мазнина до извиране на водата. 
Прибавя се ситно нарязания лук и морковите ,нарязани на кръгчета.
След като лука се задуши се слага доматения сок, запържва се и се добавя червения пипер и брашното. Залива се с чаша червено вино, дафиновия лист, сол, черен пипер на зърна. 
Добавя се чаша вода и се оставя да ври на тих огън до пълна готовност.
Сварява се чаша ориз с три части вода и малко сол, който се поднася като гарнитура към ястието.













2 коментара: