Благодаря на Теди Титива за споделената рецепта!!!
300 гр. бял шоколад
150 гр.сушени боровинки
100 гр. масло
60 гр. орехи
50 мл. течна сметана
100 бр. какаови бисквити
150 гр. обикновени бисквити
2 ванилии
сладък ликьор
за украса течен шоколад
На водна баня се разтапят белия шоколад, маслото, течната сметана и ванилиите.
Бисквитите се начупват.
Боровинките се накъсват в ликьор и се оставят да се накиснат.
Орехите се запичат на котлон и се начупват.
Всичко се смесва, като боровинките се оцеждат от ликьора.
Подходяща форма се застила с стреч фолио и на дъното се залива с малко разтопен течен шоколад. Отгоре се изсипва бисквитената смес.
Оставя се в хладилник поне за 24 часа.
Колкото повече време престоява тортата, толкова по-вкусна става.