сряда, 22 януари 2014 г.

ЖЕЛИРАНА ТОРТА




около 1 1/2 литър сок от компот
1/2 чаша захар
8 пак. желатин
плодове пожелание
4 бисквити "Закуска" (начупени на малки парченца)
шепа ситно нарязани орехи

Сока от компот се загрява заедно със захарта и желатина.
В подходяш съд се нареждат плодове и се заливат с 1/4 от сока. Оставя се във фризер да се стегне.
 След като се втвърди се нареждат още плодове и се заливат със сока (1/4 от първоначалното количество). Отново се поставя във фризера. Така се процедира и с третата част.
Преди да се залее с последния сок вместо плодове се поръсва със ситно нарязани орехи и бисквити. 
Оставя се в хладилник поне 24 часа да се стегне добре преди да се обърне в подходяща чиния.
Преди да се извади от съда се потапя за момент в топла вода за да се отлепи от съда.






















Няма коментари:

Публикуване на коментар