Ще ви представя нещо от испанската кухня за студените зимни дни.
необходими продукти:
пилешко месо
телешко месо
свинско месо
солен свинси кокъл
парче от осолен свински бут (хамон)
прясна сланина
солена сланина
колбас (чоризо)
картоф
нахут
Измитото и почистено месо (без колбаса) заедно с предварително накиснатия от предишната вечер нахут и два картофа, малко сол и мазнина се слагат в тенджера да се варят (аз ползвам херметическата, че спестява време). След като месото е сварено прибавяме колбаса и вече не затваряме тенджерата. Така ври още дестина минути.
Отделяме месото и нахута и в бульона прибавяме фиде и варим.
Много вкусна и енергийна храна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар