за тестото:
250 мл.топло прясно мляко
1 кубче мая (25 гр.)
1 с.л. захар
1 с.л. оцет
1 с.л зехтин
1 ч.л. сол
около килограм брашно
за плънката:
1 кисела зелка
зехтин
1 ч.л. червен пипер
С млякото, маята, захарта и малко брашно се прави кашичка за активиране на маята. Като шупне се замесва тесто с всички продукти. оставя се да втаса.
Киселата селка се нарязва на ситно и се запържва в зехтин до готовност. Добавя се червен пипер.
Тестото се разделя на няколко части и всяка се разточва на тънка кора. Поръсва се със зехтин и се разпределя от зелето. Завива се на руло и се подрежда в тава. Пече се на умерена температура 170 градуса.
След изваждане, още топла се намазва с масло.
250мл мляко определено е малко.Пробвах рецептата,но за толкова брашно ми бяха необходими 500 мл мляко!
ОтговорИзтриване