петък, 17 януари 2014 г.

ПАЕЛЯ (PAELLA)



Една типично испанска рецепта.

200 гр. свинсо месо
200 гр. пилешко месо
морски дарове
200 гр. зеленчуци (замразени, полуготови- грах, зелен фасул, печена червена чушка)
300 гр. бланширан ориз
1 с.л. оцветител за ориз (colorante), който може да се замести с азафран
3 кубчета рибен бульон
1 литър вода
зехтин

В широк разлат съд се запържва ситно нарязаното пилешко и свинско месо. Прибавят се морските дарове ( аз ползвам замразен комплект, който включва и голямо кубче бульон от морски дарове. Ако са пресни се сваряват предварително и се ползва също и бульона). Добавят се зеленчуците и замръзенто кубче бульон от морски дарове (ако имате разбира се). След като всичко се задуши се залива с литър вода. Завира и се добавя ориза, трите кубчета рибен бульон и оцветителя за ориз (азафрана).
Оставя се на тих огън до извиране на водата. 
Изцежда се един лимон и се задушава под капак или алуминиево фолио за около 10 минути.
















2 коментара:

  1. Ееее, това изглежда страхотно, на вкус сигурно е още по-чудесно, идвам ти на гости Линка, да знаеш :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооооо с удоволствие заповядай. Наистина е вкусна ако обичаш морски дарове. У нас много я тачим и е лесна за приготвяне.

      Изтриване