1 кубче мая (25 гр.)
350 мл. топлп прясно мляко
1 1/2 с.л. захар
2 яйца
1 с.л. сол
2 с.л. зехтин
1 с.л. оцет
около килограм пресято брашно
Маята се разтваря в млякото заедно със захарта и 3 с.л. брашно. Оставя се да шупне, добавят се останалите продукти и се замесва меко тесто. Втасва до удвояване на обема.
Овормят се топки и се подреждат в тава с хартя за печене. Втасват още 20 минути, намазват се със зехтин, поръсваът се със сусам и се пекат на 170 градуса до готовност.
невероятни питки, хлябове и погачи правиш... поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Толик!!! Слабост са ми :)
Изтриване