сряда, 11 декември 2013 г.

ПУХКАВ ТУТМАНИК С КИСЕЛО МЛЯКО




1п.мая,1с.л.равна сол,1с.л оцет,1с.л.олио,2-3 яйца 300мл.прясно мляко 1п.брашно 200г.кис мляко За плънката: 300г.сирене , 5 яйца 100г кис. мляко 50мл олио - начин на приготвяне смесване на маята захарта и леко затоплено прясно мляко и 2с.л. брашно-разбъркване и оставане на топло. пресяване на брашното и оставане на една страна. смесване на яйцата киселото мляко леко затопленото прясно мляко ,солта, оцета ,захарта и олиото. смесване на двете смеси заедно с брашното- омесване на меко тесто приблизително 20 минути - втасване.приготвяне на плънката:смесване на продуктите. оформяне на тутманика- разпределяне на тестото на 5 равни части,разточване на лист,добавяне от плънката,навиване и под формата на охлюв в тавата,повтаряне на операцията до изчерпване на количеството тесто ( може да оформите тутманика и по ваш избор )  повторно втасване за около 30 минути и печене първоначално на 150 градуса като всеки 10 минути увеличавате с 10-20 градуса максимум до 200 градуса 

Няма коментари:

Публикуване на коментар