Сухите чушки се слагат във вода да омекнат.
Запържва се 1 глава ситно нарязан кромид лук с малко мазнина. Когато лукът стане прозрачен се слага към него каймата да се запържи също.Добавят се подправки (черен пипер, кимон, чубрица, магданоз, сол). Прибавя се ориза (количеството зависи от броя на чушките.. за 8 средноголеми чушки - 1/2 кг. кайма и 1/2 ч.ч. ориз). Добавя се топла вода (за пълнени чушки аз слагам една част ориз и две части вода). Оставя се да изври водата на тих огън.
Чушките се пълнят, подреждат се в тавичка, леко се намазват с олио, слага се половин чаша вода и се пекат във фурната до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар