сряда, 25 декември 2013 г.

ОРЕХОВА ТОРТА


30 гр.шоколад
2 ванилии
6 яйца
350 гр. захар
2 белтъка
400 гр. смлени орехи

Разбъркват се 3 яйца, 3 жълтъка и 250 гр.захар до побеляване.Добавят се 250 гр. смлени орехи и ванилиите. Трите белтъка се разбиват на сняг и с леко бъркане се смесват с ореховата смес. Изсипва се във форма за торта и се пече в загрята на 180 градуса фурна. Когато изстине се маже с крем.

За крема:
Двата белтъка се разбиват на сняг със 100 гр. захар. Добавя се настърган шоколад и половината от останалите орехи. Маже се.

Цялата торта се поръсва с орехи.






КРЕМ












Няма коментари:

Публикуване на коментар