неделя, 26 януари 2014 г.

ДОМАШЕН ХЛЯБ



2 ч.ч. топла вода
1 кубче мая (25 гр.)
1 с.л. сол
2 с.л. захар
3 с.л. зехтин
около килограм пресято брашно

Маята и захарта се разтварят в топлата вода. След като шупне се замесва меко тесто с останалите продукти.
Втасва около половин час след което тестото се разделя на две и се разточва на дебела кора с форма на елипса. Завива се наруло и краищата се загъват. 
С остър нож се правят няколко разреза отгоре и се поставят в тава с хартия за печене. Оставя се в пдгрята на минимална температура (50 градуса) докато пак втаса и след това фурната се овеличава до 170 градуса и се пече до готовност.


















Няма коментари:

Публикуване на коментар