неделя, 26 януари 2014 г.

ПИЛЕШКИ ДЖОБ



пилешки гърди
кисели краставички (нарязани на жулиени)
нарязан на кубчета хамон (сушен свинси бут) разбира се става и с всякакъв колбал
топено сирене
чаша бяло вино
2 с.л. брашно
бял пипер
сол
босилек
100 мл готварска сметана
Пилешките гърди се нарязват на доста дебели пържолки, така че да се цепнат и да могат да се пълнят.
Във всяка се слага по малко от краставичките, колбаса и топено сирене. Затваря се с клечки за зъби. Осоляват се и се поръсват с млян бял пипер и сушен босилек.
Изпържват се в масло с малко олио.
В мазнината след изпържване на всички джобчета се запържва брашното. Дпбавя се топено сирене и виното. Ври докато се позгъсти и се добавя сметаната с която ври още пет минутки. Котлона се изклучва и в този сос се нареждат изпържените вече джобове за да поемат от соса.



















2 коментара: