сряда, 8 януари 2014 г.

МУСАКА


около килограм картофи
600 гр. кайма
2 моркова
1 глава кромид лук
олио
магданоз
млян черен пипер
босилек
сол

за заливката:
4 яйца
300 гр. кисело мляко
1 с.л. брашно
сол

Лукът се запържва заедно с настърганите моркови. Добавя се каймата, която при запържването се наситнява с дървена лъжица. Осолява се и се слагат подправките. Накрая се прибавят картофите, нарязани на малки кубчета. Залива се с вода, колкото почти да се покрие всичко и се изсипва в тава. Пече се във фурната.

За заливката се разбиват жълтъците, киселото мляко, брашното и щипка сол. белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа с леко разбъркване (така се вкарва въздух и застройката става много пухкава).
След като водата изври и картофената смес се запече се залива с яйчената смес и отново се запича до почервеняване.










Няма коментари:

Публикуване на коментар