едно пиле
400 гр. кайма
1 глава кромид лук
гъби
1/2 чаша ориз
1/2 чаша консервиран грах
масло
картофи
черен пипер
магданоз
босилек
ронена чубрица
сол
В мазнина се запържва ситно нарязан лук. Прибавя се каймата, запържва се, след това гъбите, граха и ориза и се залива с 2 чаши вода. След извиране на водата се отстранява от котлона. Осолява се и се добавя млян черен пипер, магданоз, босилек и малко чубрица.
Изчисеното и измито пиле се осолява. С помоща на лъжичка се отлепва внимателно кожата от месото и се слагат кубчета масло. Пилето се пълни с приготвената плънка и се поставя върху нарязани на много едро картофи (посолени). Залива се с голяма чаша бира.
Тавата се покрива с омазнено алуминиево фолио, което се отстранява след като пилето е почти готово. Пилето се облива често със соса от тавата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар