понеделник, 3 март 2014 г.

ЧИЙЗКЕЙК


1 пакет бисквити
100 гр. масло
карамелен сироп (5 с.л. захар, 50 мл вода)
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. готварска сметана
1 кутия топено сирене (Филаделфия например)
1 ч.ч. захар
4 пак. cuajada (желатин количество, според опътването за 1 литър)
1 буркан (или малко повече) сладко от боровинки
4 листа желатин

Бисквитите се смилат и се смесват добре с разтопеното масло. Разстилат се във форма и се стъпкват с ръка така, че да се получи гладка повърхност. Заливат се с карамелен сироп ( карамелизират се 5 с.л. захар и се залива водата. Сиропа ври до пълното разтопяване на карамелизираната захар).
Смесват се прясното мляко, сметаната, захарта и сиренето и се слагат на котлона и се отстранява преди да заври (ако остане на бучици се разбива с пасатор). Добавя се разтворената във малко водичка cuajada или желатин. Изсипва се вържу бисквитите много внимателно за да не се смеси с тях, а да остане като горен слой.
След като изстине и се втвърди тортата се затопля сладкото и се разбърква в него желатина. Залива се върху тортата. 
Оставя се в хладилник за една нощ.

Да Ви е сладко!!!















Няма коментари:

Публикуване на коментар