понеделник, 18 август 2014 г.

ПИТА ВЕНЕЦ



Идеята беше да се получи венец, но доста се наду.
Приготвянето на тестото може да намерите тук .
Тестото се разделя на желаните части, разточва се с големина на съда в който ще се пече.
Корите се нареждат една върху друга, като между всяка се намазва с разтопено масло.
Оформя се по начина показан на снимките.
Оставя се да втаса отново за около 20 мин. Намазва се с жълтък разбит с малко зехтин и лъжичка прясно мляко и се пече на 170 градуса до готовност.





















2 коментара:

  1. Прекрасна питка си измайсторила, Павлинка! Грее, грее! :)
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Искрено Благодаря, Ирма!!! Прекрасна вечер!!

      Изтриване