вторник, 1 април 2014 г.

ЛЕСНА ТОРТА "НАПОЛЕОН"


Искрени благодаряности на Теди Титова за невероятната рецепта!!! Бърза, лесна и много вкусна!!!

кроасани без пълнеж
сладко (в случая от боровинки)
за крема:
400 мл. прясно мляко
400 мл. готварска сметана
1 1/2 ч.ч. захар
3 яйца
7 с.л. брашно
4 ванилии
20 гр. масло

Крема се приготвя като в подходящ съд се смесват млякото и 200 мл. сметана и се слагат да заврат заедно със захарта. В останалата 200 мл. сметана се разбиват добре яйцата и брашното. Сместа се добавя към врящото мляко на струйка при постоянно бъркане. След готовност на крема се добавят ванилията и маслото.
Кроасаните се разрязват по дължина и се нареждат в голяма купа покрита със стреч фолио. Заливат се с част от крема. Отгоре на няколко места се слага сладко. Отново се нареждат кроасани, крем и сладко. Завършва се с кроасани.
Преди консумация престоява една нощ в хладилник да стегне добре.
Обръща се в поднос, отстранява се фолиото и се поръсва с пудра захар.


























3 коментара:

  1. Браво,Павлина!
    Тази торта е любима на мен и семейството ми!
    Твоята се е получила повече от перфектно!
    Благодаря за доверието към рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  2. Браво,Павлина!
    Тази торта е любима на мен и семейството ми!
    Твоята се е получила повече от перфектно!
    Благодаря за доверието към рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно изглежда тортичката. Може ли да кажете приблизително колко кроасана трябват?

    ОтговорИзтриване