петък, 3 януари 2014 г.

КЕКС С ТОПЛА ВОДА И ЗАЛИВКА



4 яйца
2 ч.ч. захар
5 с.л. олио
1 ч.ч. топла вода
2 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
какао

за крема:
2 жълтъка
1/2 пак. масло
1 ч.ч. пудра захар

1 ч.ч. захар за карамела


След разбъркване на продуктите за кекса се отделя малко от сместа и се оцветява с лъжица какао.
Във форма изсипваме половината от бялата смес, след това какаовата и останалата бяла.
След изпичане в умерена фурна се охлажда и се маже с крема.
Накрая се залива с топъл карамел.

Рецептата е на Мими Димитрова.

















Няма коментари:

Публикуване на коментар