неделя, 26 януари 2014 г.

СВИНСКО С КИСЕЛО ЗЕЛЕ



Около килограм свинско месо ( ребра, гърди) се задушават в мазнина. След като водата, отделена от месото изври се добавя нарязана на ситно една кисела зелка. 
Запържва се като от време на време се разбърква.
Добаря се една супена лъжица червен пипер, залива се с сок от зелето и в случай, че разсола е доста солен се добавя вода.
Оставя се на тих огън до готовност. 
Поръсва се с черен пипер.











2 коментара:

  1. Свинско с кисело зеле става най-вкусно като всичко се слагат във суров вид. В тенджера се слага олио и след това се нарежда ред зеле ред месо ,ред зеле ред месо и се завършва със зеле след което се залива с сок от зелето и в случай, че разсола е доста солен се добавя вода.
    Оставя се на тих огън да поври почти до готовност,след което в тиган леко се запържва олио с червен пипер и се прибавя към зелето да ври на тих огън до готовност.
    Поръсва се с черен пипер.Това е по рецепта на свекърва ми от Трявненския край опитай може да ти хареса.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря!!! Задължително ще го направя. Поздрави!!

      Изтриване