сряда, 25 декември 2013 г.

МАСЛЕН ПАЙ



350 гр.брашно
125 гр. масло
140 гр. захар
2 яйца
кората на един лимон
1 бакпулвер
мармалад

От всички продукти се замесва тесто, което се завива в стреч фолио и се оставя във фризера да стегне. Разделя се на две части, едната от които по-голяма. Разточва се голямата част на малко по-голям кръг от размера на формата за пай. Поставя се и дъното се набожда с вилица за да излиза въздуха. Намазва се обилно с мармалад. Малката част от тестото се разточва и се декорира пожелание. Пече се в загрята фурна на 170 градуса. След като изстине се поръсва с пудра захар.




















2 коментара:

  1. изглежда много добре ,непременно ще го пробвам

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Роси, много лесен и вкусен е. Дано ти хареса и на теб. Поздрави!!!

      Изтриване