сряда, 29 януари 2014 г.

КОШНИЧКИ


за тестото:
1 яйце
150 гр. меко масло
100 гр. пудра захар
около 300 гр пресято прашно
1 ванилия

за крема:
600 мл. прясно мляко
3 жълтъка
6 с.л. захар
3 с.л. брашно
2 жанилии

Замесва се гладко тесто от продуктите и се оставя във фризера да се стегне.
Взема се малка яаст от тестото оформя се на топка и с помоща на пръстите се разстила по стените на формичката. Всички формиски се нареждат в тава и се печат в предваритело загрята на 170 градуса фурна. Тъй като тестото е маслено по време на печене леко се слива във формичките така, че може да се натискат от време на време в центъра за да не се запълни хлътналата част (така ще побере повече крем). След изпичане се оставят да изстинат и се отделят от формичките.
За приготвяне на крема се слага да заври 500 мл. прясно мляко. Отделно се разбива останалото мляко заедно с продуктите за крема и се прибавя към вече заврялото мляко на тънка струйка. Бърка се постоянно до сгъстяване и сваряване на крема.
Кошничките се пълнят с толия крем и се декорират пожелание.

















4 коментара:

  1. За да не се надуват в средата се пуска по едно бобено зърно, което се вади след като се опекат.

    ОтговорИзтриване
  2. Това наистина е страхотен трик. Доста се чудих какво мога да направя. Не го знаех за съжаление, но следващия път задължително ще го използвам. Много благодаря за съвета, Нели. Поздрави!!

    ОтговорИзтриване
  3. Вземам си от тези със сърчицата и звездичките, да не се чудиш кой ги е отмъкнал :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От всички си вземи, Лети радвам се,че ти харесват. Приятен ден!!!

      Изтриване