петък, 20 декември 2013 г.

ПАНИРАН КАРФИОЛ


Карфиолът се начупва на малки розички. Може да се бланшира преди да се панира, но аз го панирах суров (става леко хрупкав и лично на нас ни харесва повече). 

за панировката:
2 жълтъка
250 мл. бира
Сол
Брашно за не много рядка смес (като смес за кекс)
Всичко се разбърква добре. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно с бавно разбъркване се добавят към сместа. Панировката става жъздушна.
Пускат се розичките от карфиола и се пържат в дълбок съд с много олио, което е добре загряло. Важят се с решетъчна лъжица в суд с кухненска хартия.

Със същата смес се панира сирене и кашкавал.
На снимката освен карфиол има и сиренце, което панирах с останалата панировка.







Няма коментари:

Публикуване на коментар