неделя, 2 февруари 2014 г.

МАРИНОВАНА СЛАНИНКА



Прясна сланинка се нарязва на квадрати, големи около 10/10 и се сварява десет минути в зелев сок (разсол). След като изстине се овалва в подправки (смес от млени кимон, черен пипер, ронена чубрица, шарена сол, червен пипер и малко сол). Оставя се в хладилник да престои няколко дни за да поеме от подправките.
Овкусената сланинка се нарязва на филийки. В около 200 мл. оцет (количеството зависи от количестеото на сланината) се пресоват скилидките от голяма глава чесън, добавя се малко лют пипер. Оставяме накиснати филийките сланинка за около 10 минути. Нареждат се една до друга, като е хубаво по тях да остане полепнал чесън. Кубчето се завива в найлон и се пристяга с конец. Престоява в хладилник няколко дни преди консумация.













Няма коментари:

Публикуване на коментар