събота, 8 февруари 2014 г.

ПИТА "СЪРЦЕ"





Първият ми опит за пита "Сърце" може да отиде в раздел "Неуспешни", но нали казват, че опитът учи. На вид не се получи, но пък беше вкусна. 
Рецептата за тестото е като и за останалите пити.

500 мл.топло прясно мляко
40 гр. мая
1 1/2 с.л. захар
3 яйца
3 с.л. зехтин
1 с.л. оцет
1 с.л. сол
около килограм пресято брашно

Технологията за месене на тестото е като всички останали пити.
Относно декорацията ще споделя това, което научих от тази пита дано бъда полезна на някой.
Фитилите които се обгръщат с плетка не трябва да бъдат много дебели, а кората с която оплитаме фитила (с нарезите) трябва да бъде по-плътна (аз я бях разточила доста фино). Когато кората е по плътна шарките при втасванве ще бъдат по-изразени.
Друга грещка в моята пита е това, че топката в центъра трябва да бъде доста по голяма, за да не се получи както при мен а именно че при втасване тя просто се изгуби между фитилите затова, че беше малка.
Разбира се декорацията е пожелание.
Дано съм била полезна.














2 коментара: